Alapelvek

A www.fraktalrajz.hu internetes oldal (a továbbiakban Weboldal) üzemeltetője a D-Credit Kft.  1056 Budapest, Belgrád rkp. 26. III. 6/a; Adószám: 13169251-2-41; Cégjegyzékszám: 01 09 722009; E-mail: info@fraktalrajz.hu, a továbbiakban Üzemeltető) deklarálja, hogy üzleti tevékenysége során maradéktalanul tiszteletben tartja a Weboldalt felkereső bármely személy (továbbiakban Felhasználó) személyes adataihoz fűződő jogát.

Működése kapcsán mindenben a jelen Szabályzat rendelkezése és a mindenkori vonatkozó adatvédelmi és adatkezelési jogszabályok szerint jár el, melyeknek aláveti magát

Az Üzemeltető a Felhasználó által önkéntes adatszolgáltatás keretében rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag az egyes Felhasználók azonosításához, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve a szolgáltatás teljesítéséhez, a sikeres teljesítéshez szükséges mértékben használja fel.

Nyilatkozatok és rendelkezések

Az Üzemeltető kijelenti, hogy harmadik fél részére a Felhasználó adatait nem adja át, kivéve, ha az a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozóként, teljesítési segédként, vagy más egyéb külső szolgáltatóként működik közre, vagy az adatszolgáltatási kötelezettséget kötelező jogszabályi rendelkezés írja elő.

Az Üzemeltető az adatkezelést, a logisztikai szolgáltatást és a tárhely szolgáltatást kifejezetten Harmadik Fél közreműködésével kívánja megoldani, amelynek személye, és adatai a mindenkori érvényes Adatkezelési Szabályzatban kerülnek megjelölésre. Az Üzemeltető csak olyan közreműködő szolgáltatásait veszi igénybe, aki a tevékenység végzéséhez és az adatok szabályos kezeléséhez megfelelő adatkezelési szabályzattal rendelkezik.

A Felhasználó személyes adatainak felhasználásához az oldal felkeresésével és a személyes adatok önkéntes rendelkezésre bocsátásával, adott célhoz kötötten, a jelen Szabályzat és a vonatkozó jogszabályok keretein belül kifejezett hozzájárulását adja.

A személyes adatok valódiságáért, pontosságáért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel.

Az Üzemeltető a Felhasználó által szolgáltatott adatokat biztonságosan őrzi, valamint óvintézkedéseket tesz a Felhasználó személyes adatainak védelme, illetve elvesztésének, illetéktelen felhasználásának vagy módosításának megakadályozása érdekében.

Az Üzemeltető a Felhasználó személyes adatait a Felhasználónak az Üzemeltető részére elektronikus vagy postai úton megküldött kérésére haladéktalanul törli.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy egyes szolgáltatások kizárólag regisztrációval vehetők igénybe, amely regisztráció során szükségszerűen, illetve egyedileg választott módon megadott személyes adatok felvételére és kezelésére kerül sor.

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha
– a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Üzemeltetőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve az ún. kötelező adatkezelés esetét;
– a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
– valamely törvényben meghatározott egyéb esetben.

Abban az esetben, amennyiben az adatkezelést külön jogszabály rendelte el, az adatkezelő a Felhasználó adatát nem törölheti, viszont a személyes adatot nem továbbítja az adatátvevő részére, ha a tiltakozással egyetértett, vagy bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Hírlevél, COOKIE

Az adatok önkéntes rendelkezésre bocsátásával a Felhasználó egyebekben kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy részére az Üzemeltető elektronikus levele(ke)t, hírlevelet küldjön szolgáltatásairól, kivéve, ha a Felhasználó előbbi üzenetek kifejezett letiltását kéri. A Felhasználó a hírlevelek küldését egyébként bármikor letilthatja.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy egyes kiegészítő szolgáltatásokra kizárólag a szolgáltatással kapcsolatos hírlevélre, illetve egyéb reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresésre való feliratkozással együtt lehet regisztrálni, szerződést kötni, míg más szolgáltatásoknál lehetőségként merül fel a hírlevélre és egyéb reklámüzenetekre való feliratkozás.

A Weboldalon a Weboldal hatékonyságának javítása érdekében ún. anonim látogatásazonosítók (pl. egy munkamenetre szóló vagy tartós böngésző cookie, flash cookie, stb.) elhelyezésére kerülhet sor. A Weboldal látogatóinak számítógépére egy „süti” (COOKIE) kerül elmentésre, amelynek segítségével egy program elemzi a Weboldal használatára vonatkozó információkat is beleértve. Az adatok elemzése névtelenül, nem beazonosítható módon történik.

A megszerzett információkat az Üzemeltető kizárólag szolgáltatásainak, illetve a Weboldal javítására használja fel. A Weboldal Felhasználói előbbi adatkezelés tényét a Weboldal megnyitásával kifejezetten elfogadják, illetve amennyiben előbbiek kizárását kívánják, akkor a webböngészőben beállíthatják, hogy megakadályozzák „sütik” (COOKIE) elmentését a számítógép merevlemezére, ezzel azonban tudomásul veszik, hogy esetenként nem tekinthető meg megfelelő módon a teljes Weboldal.

Az információk tulajdonjoga

A Weboldalon található és látható információk az Üzemeltető tulajdonát képezik. A www.fraktalrajz.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

Tilos az innen származó információk, adatok, cikkek/postok árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és az Üzemeltető, mint jogtulajdonos engedélye nélküli megjelentetése.

Az Üzemeltető a Weblappal kapcsolatos minden további jogot fenntart, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesít.

Az adatkezelésben részt vevő személyek

Megrendelés és fizetés

A szolgáltató neve: D-Credit Kft. 
A szolgáltató székhelye: 1056 Budapest, Belgrád rkp. 26. III. 6/a.
A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: info@fraktalrajz.hu
A szolgáltató cégjegyzékszáma: 01 09 722009
A szolgáltató adószáma: 13169251-2-41

Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Továbbított adatok köre: IP cím, felhasználó neve, telefonszám, email cím, irányítószám, bankszámlaszám, vásárlási összeg
Az adattovábbítás célja: termék kifizetése

Tárhely szolgáltatás

A szolgáltató neve: Web-Server Kft.
A szolgáltató székhelye: 4025 Debrecen, Pásti utca 2. 1. em. 5.

A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: eurojet@eurojet.hu
A szolgáltató cégjegyzékszáma: 09 09 011599
A szolgáltató adószáma: 13498454 2 09

Továbbított adatok köre: IP cím, felhasználó neve, telefonszám, email cím, irányítószám, szállítási cím és név.

Jogi nyilatkozatok

A jelen Adatkezelési Szabályzat alapelvei és rendelkezései összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen, de nem kizárólagosan az alábbiakkal:
– 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
– 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;
– 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
– 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól.

Amennyiben időközben bármely jogszabály rendelkezéseiben változás következik be, úgy értelemszerűen a továbbiakban a mindenkori hatályos jogszabályi rendelkezések irányadóak.

Az Üzemeltető nem vállal semmilyen felelősséget olyan – elsősorban számítástechnikai vírus okozta – károkért, amelyek a Felhasználó számítástechnikai berendezésében vagy egyéb tulajdonában a belépés, a szolgáltatások, a Weboldal használata, illetve elektronikus levelezés során keletkezett. Előbbiek alapján a Felhasználó köteles a Weboldalon található dokumentumok, információk letöltését megelőzően gondoskodni a megfelelő vírusvédelemről.
Az Üzemeltető nem vizsgálja azoknak a site-oknak a tartalmát, melyek megtekintésére linket szolgáltat. Ezen off-site-ok tartalmáért az Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal. Bármely off-site megnyitásának (linkelés) kockázatát a Felhasználó viseli. A Weboldal tartalmazhat olyan internetes weboldalhoz történő, az Üzemeltetőtől független kapcsolódásokat (hiperlinkek), amelyek harmadik személyek gondozásában állnak és amelyek tartalmáért a Szolgáltató nem vállal semmilyen felelősséget, így különösen az idegen weboldalakon, illetve weboldalakkal elkövetett jogszabálysértésekért, illetve okozott károkért.
Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál