Gondolat, cselekvés és meditáció

Minden fejben dől el

Az életed a fejedben dől el. Minden azzal kezdődik, hogy mit és hogyan gondolsz, és ezután mi az, amit választasz. Ezt elsőre nehéz elfogadni, mert kifogások sora jut eszünkbe (majd holnap, ezért nem, azért nem, az ő hibája), de amint kifogysz a kifogásokból, és mélyen magadba nézel, be kell vallanod, hogy ez az igazság.

Amint látunk magunk körül, az a láthatatlanból jön létre. A cselekvés által kelnek életre a gondolataink. A környezetünk és használati tárgyaink mind fejben született tervrajzokként kezdték. Tehát két fontos dolog van az életünkben:

  • gondolataink
  • cselekedeteink

Tegyünk rendet!

A meditáció segít feltöltődni és kitisztítani az elméd, de ehhez nagyon nehéz leállni legalább egy percre. Amikor először vettem részt zen meditáción, és az oktatónk azt kérte, hogy hagyjuk a gondolatainkat jönni, menni, ne ragadjunk le egy gondolatnál sem, valamint próbáljunk meg egyáltalán nem gondolni semmire.

Nem volt egyszerű feladat. Jöttek mentek a gondolatok, néha csak-csak leállt egyiknél-másiknál, de amint észrevettem, hogy leálltam, hagytam elmenni. Az, hogy ne gondoljak semmire, több napos gyakorlás után sikerült csak pár pillanatra.

Sohasem felejtem az első élményem, amikor nem gondoltam semmire. Nem tartott sokáig, mert ahogy észrevettem, hogy „Jé! Nem gondolok semmire!”, már gondoltam is! Kezdhettem újra.

Érdemes kipróbálni ezt és többféle meditációs technikát is. Találd meg azt, amelyik neked a legjobb. A meditációnak nagyon sok hasznos „mellékhatása” van:

  • jobb alvás, belső béke, kiegyensúlyozottság, nyugalom
  • alacsonyabb vérnyomás, jobb közérzet és egészségi állapot
  • intuíció, kreativitás, tudatosság, szellemi képesség növelő,
  • boldogság és szeretet érzése erősödik… és még nagyon sok jó hatása van.

Szeretnéd más módokon is leküzdeni a stresszt és fejleszteni a kreativitásod? Próbáld ki a fraktálrajzolást! Tudj meg többet blogunkban vagy jelentkezz tanfolyamainkra, hogy elsajátíthasd ennek az újfajta művészeti technikának az alapjait.