Súgó és gyakran ismételt kérdések

Mi a vásárlás menete?

 1. Helyezd a kosárba az általad kiválasztott tanfolyamot.
 2. A „Kosár” oldalon ellenőrizd, hogy minden megfelelő-e. Jó tanfolyamot választottál ki? Alkalmas az időpont? Van kuponkódod? Jól jelennek meg az árak?
 3. A „Pénztár” oldalon add meg az adataid a rendelés leadásához.
 4. A fizetés jelenleg banki utalással történik. Minden lépésről e-mailt fogunk küldeni, és ha kérdésed van, el tudsz érni minket az info@fraktalrajz.hu címen.
 5. Az utalás közleményébe írd be a rendelésed azonosítóját, vagy az utalás ugyanarról a névről szóljon, amelyet itt megadtál.
 6. Az összeg beérkezése után e-mailben értesítünk, és elküldjük a tanfolyam linkjét az óra kezdete előtt. Ha a tanfolyam kezdete előtt sem kaptál tőlünk levelet, mindenképp írj nekünk!

Van egy kuponkódom! Hogyan használhatom?

Először is tedd a kosaradba a tanfolyamot, amely érdekel.

Majd kattints a jobb felső sarokban található kosár ikonra majd a „Kosár” gombra, vagy a megjelenő sávban a „Kosár” gombra.

A „Kuponkód” mezőbe írd be a kuponkódod, majd kattints a „Kupon beváltása” gombra.

Ellenőrizd, hogy a „Kosár összesen” cím alatt a rendszer levonta-e a kedvezményt.

Ha valamilyen probléma jelentkezett, írj nekünk az info@fraktalrajz.hu e-mail címre!

Nem kaptam levelet a tanfolyamról! Mit csináljak?

Először is ellenőrizd a postafiókod spam vagy promóciók mappáját.

Próbáld meg a leveleződ fehérlistájára tenni a „info@fraktalrajz.hu” e-mail címet. Ha van lehetőség úgynevezett IP címek megadására, akkor ezeket az értékeket kell megadni:

 • 54.174.60.0/23
 • 143.244.80.0/20
 • 18.208.124.128/25
 • 54.174.53.128/30
 • 158.247.16.0/20
 • 54.174.59.0/24
 • 54.174.63.0/24
 • 3.93.157.0/24
 • 54.174.52.0/24
 • 139.180.17.0/24
 • 54.174.57.0/24

Úgy tapasztaltuk, hogy sajnos a Freemail szolgáltatóval lehetnek gondok, ezért érdemes lehet más postafiókkal is megpróbálnod a regisztrációt, és küldd el számunkra az új címed.

Ha továbbra is fennáll a hiba, jelezd nekünk az info@fraktalrajz.hu e-mail címen.

Hogyan kell csatlakozni egy órához?

Minden tanfolyam előtti napon, illetve pár órával a tanfolyam előtt levelet fogunk küldeni neked az óra linkjével. Kattints a tanfolyam kezdete előtt pár perccel a hivatkozásra vagy a „Belépés” gombra a levélben a csatlakozáshoz.

Asztali számítógépen kattints a „Folytatás ebben a böngészőben” gombra, ha pedig van Microsoft fiókod, és letöltötted a Teams programot, a „Csatlakozzon a Teams alkalmazásban” gombra is kattinthatsz.

Okostelefonon a Teams alkalmazás letöltése szükséges.

A böngésződben lehet, hogy engedélyezned kell a mikrofonod és kamerád használatát az „Engedélyezés” gombra kattintva a bal felső sarokban.

Írd be a neved az „Név megadása” mezőre kattintva. Kérlek, az óra alatt csak akkor legyen bekapcsolva a mikrofonod, ha mondani szeretnél valamit, hogy ne zavarjuk egymást. A mikrofont a név megadására szolgáló mező alatti mikrofon gombra kattintva tudod kikapcsolni

Ha korán érkeztél lehet, hogy várnod kell egy kicsit a megbeszélés előszobájában.

Ha valamilyen technikai problémába ütköztél, írj nekünk az info@fraktralrajz.hu e-mail címre, vagy küldj üzenetet a Facebook oldalunknak!

Nem tudok csatlakozni az órához! Mit tegyek?

Ebben az esetben a böngésződ inkognitó módjában nyisd meg a tanóra linkjét. Emellett ajánljuk, hogy a Microsoft Edge, Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngészőket használd.

Nyisd meg a levelünket a csatlakozási gombbal. Ha a fent javasolt böngészők egyikében nyitottad meg a levelet, kattints jobb egérgombbal a csatlakozás gombra, és válaszd ki a megnyitás privát / inkognitó ablakban elemet. Más esetben, válaszd a hivatkozás másolására vonatkozó elemet, és kövesd a többi lépést ebben a fejezetben.

Nyisd meg az ajánlott böngészők egyikét, majd kattints a jobb felső sarokban található menü gombra. Keresd meg a privát vagy inkognitó böngészőablak opciót, majd illeszd be a kimásolt linket a böngésző címsorába.

Nem működik a hang, webkamera vagy mikrofon. Mi a teendő?

Először is ellenőrizd, hogy nincs-e a megbeszélésben kikapcsolva a webkamerád, mikrofonod vagy nem kapcsoltad-e le hangszóróid.

Második lépésben próbálj meg ki- és visszalépni a szobába.

Ha ez nem segített, kattints a felső menüben a Továbbiak > Beállítások > Eszközbeállítások menüpontra. A legördülő menükben válassz ki más hangeszközöket.

Legvégső esetben telepítsd a Microsoft Teams alkalmazást az okostelefonodra, és csatlakozz telefonról.

Milyen eszközökre van szükségem a fraktálrajzoláshoz?

Három dolgot kell beszerezned a rajzoláshoz:

 • Fekete toll: Minőségi fekete toll, ami nem zselés és nem kenődik el. Hagyjon száraz, jól látható, maradandó nyomot.
 • Színes ceruzák: Minél többféle annál jobb! Ajánljuk a Faber Castell 60 darabos készletét, de a lényeg, hogy passzoljon a papírhoz, és legyen megfelelő a minősége.
 • A/4-es lapok: A legtöbb rajztechnikához A/4-es lapokra lesz szükséged vagy annak félbehajtott méreteire. Tiszta, a szokásosnál kicsit vastagabb (90-120 grammos) papírt használj. Nekünk a 90 grammos Navigator nyomtatólapok váltak be.

Hogyan szkenneljem be a rajzaimat?

Ha nem rendelkezel szkennerrel vagy lapolvasóval, ajánljuk a Microsoft Lens (Android és IPhone) vagy Google Fotószkenner applikáció használatát az okostelefonodon.

Kérjük, ügyelj arra, hogy a rajz megfelelően legyen forgatva a kész képen, illetve ne használj a színeket módosító szűrőket. A rajzon lehetőleg ne legyenek árnyékok vagy idegen tárgyak.

Érdemes elnevezned a képfájlokat (például dátum és ciklus kódja), hogy könnyebben be tudjuk azonosítani.