A képzeleted felébresztése

A művészet, legyen az zene, irodalom vagy festészet, hihetetlen módon képes felébreszteni és fejleszteni a jobb agyféltekénket. A színek, a ritmus, a képek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy gazdagabbá, színesebbé tegyék életünket.

Nem számít, ha úgy érzed, nincs művészeti hajlamod. Vannak olyan gyakorlatok, amelyek segítségével fejlesztheted ezt a képességedet:

Élvezd az alkotás folyamatát, a színek és a festék játékát. Nem kell művésznek lenned ahhoz, hogy alkoss. A folyamat során szárnyalhat a képzeleted, új ötletek születhetnek. Ne félj megvalósítani azokat az ötleteket, amelyek tetszenek!

Albert Einstein és Nikola Tesla is hatalmas képzelőerővel rendelkeztek, és ezt használták fel a világ legnagyszerűbb felfedezéseinek megtételéhez. Ők is bizonyítékai annak, mennyire fontos a képzelet, és hogy soha ne fojtsuk el magunkban ezt a képességet.

A képzelet (imagináció) sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás keretek között van, miközben a képzeletben benne van az egész világ, serkenti a fejlődést és fejleszti az élet csíráját.

Albert Einstein

„A kezdeti próbálkozásaink teljesen ösztönszerűek, tele vannak képzelettel, élettel és gátlások nélkül. Az évek alatt egyre értelmesebbek leszünk, szisztematikusak és rendezettek. De, a korai, a kezdeti próbálkozásaink, még ha nem is azonnal alkotói, fontos pillanatot jelentenek és befolyásolhatják a sorsunkat. Valóban, ahogyan most érzem, ha akkor megértem és ápolom ahelyett, hogy elfojtottam őket, sokkal többet hagytam volna a világra.

Nikola Tesla

Gyakorlat

Próbálj ki egy képzeletbeli utazást: képzeld el, hogy átmész egy gyönyörű szivárványon, amely egy különleges világba vezet, ahol felbecsülhetetlen kincsek rejlenek. Lépj be az új ismeretek világába, nézz szét, keress valami új találmányt, ami előre viszi a világot.

Ez a gyakorlat olyan ötletekhez vezethet, amelyekre normális gondolkodással sosem jutnál rá. Használd a képzeletedet irányítottan, és válassz olyan dolgokat, amelyek előre viszik a világot.

Ne feledd, a szivárvány másik felére csak azok jutnak el, akik egy időben használják a jobb és a bal agyféltekéjüket.

Alkoss, képzelj, és élvezd a művészetet!