Milyen eszközökre van szükséged a fraktálrajzoláshoz?

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogy mit érdemes beszerezned, ha szeretnél te is nekikezdeni a fraktálrajzolásnak, és mire kell ügyelned a rajzeszközök beszerzésekor.

Papír

Kezdjük a papírral. Vegyél tiszta, hófehér 90-120 grammos, A/4-es méretű nyomtatópapírt vagy rajzlapot. Javasoljuk a 90 grammos Navigator nyomtatópapírt, vagy a Fabriano rajzlapot, de az Auchan 90 grammos nyomtatópapírja is remek választás, és könnyű beszerezni. Az autonóm ciklusnál 100-120 grammos lapokra lesz szükséged.

Ceruzák, hegyező

Az első rajzórára természetesen nem várjuk el, hogy óriási színesceruza készlettel érkezz, de ha szeretnéd folytatni a rajzolást, bővítsd minél hamarabb a készleted. Ajánljuk a Faber-Castell 60 darabos készletét, amely az első ciklusodhoz már elegendő ceruzát ad. Természetesen egy hegyezőre is szükséged lesz.

Teszteld, hogy a ceruza és a papír passzol-e egymáshoz. A papír vegye fel könnyen a ceruza színét, ne kenődjön el, legyen jól látható, csússzon jól a ceruza.

Fekete toll

Olyan fekete tollat válassz, amely jól látható, száraz, tiszta nyomot hagy. Ne legyen zselés, ne akadozzon a tinta folyása, és ne kenődjön el a nyomata.

Filctollak, tűfilc és zselés toll

Az autonóm ciklus többféle eszközt is igényel. A vastagabb papírok mellett különböző vastagságú filctollakkal, tűfilccel és zselés tollal is kell készülnöd.

Mappa

Ajánljuk, hogy vásárolj egy olyan pl. lefűzős mappát, amiben el tudod tárolni a rajzaidat, és hozzá tartozó lefűzhető genotherm fóliát. A mappa legyen lehetőleg kemény falu, hogy biztos sokáig jó állapotban megőrizze a munkád.

Ceruzás doboz

A ceruzák tárolásához és a csukott szemmel válogatáshoz szükséged lesz egy dobozra is. Legyen elég nagy ahhoz, hogy minél többféle ceruza legyen könnyen elérhető a legfelső részén is. Ha sokat utazol keress olyan dobozt, amelyben biztonságosan magaddal tudod vinni a ceruzákat.