Milyen eszközökre van szükséged a fraktálrajzoláshoz?

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogy mit érdemes beszerezned, ha szeretnél te is nekikezdeni a fraktálrajzolásnak, és mire kell ügyelned a rajzeszközök beszerzésekor.

Papír

Kezdjük a papírral. Vegyél tiszta, hófehér 90-120 grammos, A/4-es méretű nyomtatópapírt vagy rajzlapot. Javasoljuk a 90 grammos Navigator nyomtatópapírt, vagy a Fabriano rajzlapot, de az Auchan 90 grammos nyomtatópapírja is remek választás, és könnyű beszerezni.

Ceruzák, hegyező

Az első rajzórára természetesen nem várjuk el, hogy óriási színesceruza készlettel érkezz, de ha szeretnéd folytatni a rajzolást, bővítsd minél hamarabb a készleted. Ajánljuk a Faber-Castell 60 darabos készletét, amely az első ciklusodhoz már elegendő ceruzát ad. Természetesen egy hegyezőre is szükséged lesz.

Teszteld, hogy a ceruza és a papír passzol-e egymáshoz. A papír vegye fel könnyen a ceruza színét, ne kenődjön el, legyen jól látható, csússzon jól a ceruza.

Fekete toll

Olyan fekete tollat válassz, amely jól látható, száraz, tiszta nyomot hagy. Ne legyen zselés, ne akadozzon a tinta folyása, és ne kenődjön el a nyomata.

Mappa

Ajánljuk, hogy vásárolj egy olyan pl. lefűzős mappát, amiben el tudod tárolni a rajzaidat, és hozzá tartozó lefűzhető genotherm fóliát. A mappa legyen lehetőleg kemény falu, hogy biztos sokáig jó állapotban megőrizze a munkád.

Ceruzás doboz

A ceruzák tárolásához és a csukott szemmel válogatáshoz szükséged lesz egy dobozra is. Legyen elég nagy ahhoz, hogy minél többféle ceruza legyen könnyen elérhető a legfelső részén is. Ha sokat utazol keress olyan dobozt, amelyben biztonságosan magaddal tudod vinni a ceruzákat.