Hogyan születik a gondolat? – A tudat és tudatalatti kapcsolata

Mindannyian hordozunk magunkban berögződött gondolatokat és hitrendszereket, amelyek befolyásolják életünket. A tudat alatti, az a rejtett részünk, amelyben évek alatt összegyűltek tapasztalatok, hiedelmek és élmények, amelyekből származó információk hatással vannak mindennapi döntéseinkre és reakcióinkra.

A tudat alatti működésének megértése, és az esetlegesen káros hatású berögződések megváltoztatása nem könnyű feladat. Azonban, ha vágyunk a pozitív változásra, elengedhetetlen felismernünk ezeket a mintákat és tudatosan dolgoznunk rajtuk.

Énünk 95%-át a tudatalatti teszi ki, míg a tudatos énünk csupán 5%-ban van jelen.

Ez a kulcsfontosságú pont, ahol a Retikuláris Aktiváló Rendszer (RAS) lép színre, ami összeköti a két énünket. Megértve ennek működését, képessé válunk arra, hogy tudatalattinkat programozzuk. Az álmaink megvalósításához elengedhetetlen, hogy pozitív gondolatokkal és vizualizációval tápláljuk a tudatalattinkat. A RAS a céljaink irányába „célkereső mechanizmusként” működik, és segít felismerni azokat a lehetőségeket és információkat, amelyek segítenek a kitűzött célok elérésében.

Ezért olyan fontos, hogy tudatosan foglalkozzunk a gondolatainkkal és érzelmeinkkel. Ha a negatívumokra koncentrálunk, akkor azok fogják befolyásolni az életünket míg, ha pozitív és konstruktív gondolkodásmóddal tápláljuk agyunkat, az segít előmozdítani az álmaink megvalósítását. A tudatos és a tudat alatti gondolkodás közötti egyensúly megtalálása tehát alapvető fontosságú az életünk pozitív irányba való formálásában.

Tehát, arra ösztönözlek, hogy légy tudatos az érzelmeid és gondolataid irányításában, mert ez hatással van arra, hogyan alakulnak az életed eseményei. Keresd azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek megvalósítani az álmaidat, és ne hagyd, hogy a negatív gondolatok gátoljanak az előrehaladásban. A vizualizáció és a pozitív gondolkodás segíthetnek abban, hogy a RAS segítségével jobban lássuk az utat céljaink felé. Legyen benned hite önmagadban és a tudatalattidban rejlő hatalomban, hiszen ezáltal mindent elérhetsz, amit csak szeretnél az életben!


Ebben igyekszünk segíteni neked Lélekvonal fraktálrajz tanfolyamjain is, ahol nem a negatív gondolatokat ismételgetjük, hanem egy új művészeti formában dolgozzuk fel mi van bennünk.