Fraktálrajzok típusai

Milyen fraktálrajz tanfolyamok, ciklusok és technikák vannak? Hogyan is indulj el a fraktálutazásban? Biztos felmerült benned is a kérdés, hogy hol is kezd el ezt a nagy utat. Ebben a bejegyzésben segítünk eligazodni a fraktálrajzolás típusai között.

Művészeti fraktálok

A művészi fraktálrajz egy szabad rajzolási forma iránymutatásokkal, de szigorú szabályok nélkül. Ezt a tanfolyamot bármikor elvégezheted, ha szeretnéd fejleszteni a kreativitásod, vagy szeretnél egy új technikát elsajátítani. Akkor is elkezdheted, ha megvagy győződve arról, hogy nem tudsz rajzolni.

Ezzel a gyakorlattal új nézőpontok kerülnek előtérbe az életedben, és eltölthet a felszabadultság érzése. Bátran, szabad formában ki lehet próbálni, hogy milyen csukott szemmel rajzolni.

Mivel a fraktálrajz egy nem szokványos rajz, nem szoktunk ahhoz, hogy csukott szemmel rajzoljunk. Ez a rajzolási forma új a szervezetünknek, az agyunknak, a kezünknek. Feladatok vannak, mint pl. ne menjünk ki a papírról, közepére rajzoljunk, formákat és elemeket rajzolunk mindezt csukott szemmel és egyvonallal, vagyis közben nem vehetjük fel a kezünket a papírról. Ezért érdemes a ciklusok fajtáit megismerni és végig próbálni.

Előképzettség és rajztudás nem szükséges.

Tudatosság vonala: intuitív ciklus

Ez egy egyszerűbb ciklus, mely jó kezdés a fraktálrajzolók számára. A ciklus közepére legyőzheted a kezdeti nehézségeket, elkezdődik a saját fraktál utazásod, lassan kialakul a saját rajzolási technikád, fraktállenyomatod. Ebben a ciklusban lazítasz, meditálsz, elindítod a változást, és jó alapot készítesz a személyiséged feltárásához.

Az intuitív ciklus megrajzolása alapfeltétel a fraktálsuliba való beiratkozáshoz. Végezd el az iskola indulása előtt. A Fraktáliskola befejezése és a sikeres vizsga letétele után leszel jogosult oktatni ezt a technikát bizonyos feltételeket betartva.

Ez a ciklus 21 rajzból áll. Előképzettség és rajztudás nem szükséges. Jelentkezni ezen az oldalon tudsz.

Autonóm korrekciós ciklus

Ez a ciklus egy nagyon jó felkészítő sorozat az Alap ciklusra.

Az autonóm korrekciós ciklus (AKC) 12 rajzból áll. A hátteret fraktálháló adja, a mezőket pedig textúrákkal, azaz elemekkel töltöd ki. Amellett, hogy ellazít ez a technika, segíti fejleszteni a finom motorika, a koncentráció, a megfigyelés, a fókusz, az elkezdett feladat befejezését, valamint a türelmet is. A ciklus végső eredménye a belső egyensúly és harmónia kialakulása.

Előképzettség és rajztudás nem szükséges.

Alap-basic ciklus

Az Alap ciklus a legfontosabb és a legjelentősebb ciklus. Ezen ciklus alatt és utána indulnak el az igazán mély változások. A szabályok összetettsége és a színezési időt tekintetbe véve igényes és egy hosszabb folyamat vár rád.

Mégis a javasolt (vagy elvárt) befejezési idő maximum 3 hónap. Ez a ciklus 21 rajzból áll és a tapasztalt, haladó rajzolóknak szól. Évente egy ciklus megrajzolása javasolt. A ciklus alatt és még utána is mély változások mennek végbe benned és ezáltal körülötted is. Ezt a folyamatot mindenki átéli a ciklus alatt.

Az alap-basic ciklus-t bárki elkezdheti, aki az intuitív cikluson túl van, és szeretne mély változásokat elindítani.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél foglalkozni a fraktálrajz oktatásával, akkor az alap ciklus befejezése beszámítódik a Fraktálsuli tananyagába.

Előfeltétele: A tudatosság vonala: intuitív ciklus elvégzése. Elérhető lesz 2024 közepe felé.